Великобритания дава $2 млрд. за културата и изкуствата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
31

Секторът пострада силно от пандемията от COVID-19

 

Снимка: архив, БГНЕС
Великобритания ще отпусне близо 2 милиарда долара на културни институции и сферата на изкуствата, за да подпомогне силно пострадалия от пандемията от COVID-19 и карантинните мерки сектор, съобщи британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Правителството отбеляза, че финансирането на стойност 1,57 милиарда лири (1,96 млрд. долара) е най-голямата сума, предоставяна някога на британския културен сектор.

То каза, че британските музеи, художествени галерии, театри, независими киносалони, паметници на културата и музикални събития ще бъдат защитени чрез субсидии и заеми.

Средствата ще помогнат да се съхрани тази сфера за бъдещите поколения, да се гарантира, че артистичните и културните институции в Обединеното кралство ще оцелеят и ще поддържат състава си, докато вратите им са затворени и завесите – спуснати, посочи в изявление Джонсън.
/БТА/

По публикацията работи: Елка Василева

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!