Във Великобритания пак ограничават продажбите на тоалетна хартия и тестени изделия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
263

Големите британски вериги супермаркети започнаха да ограничават закупуването на продукти, ползващи се с голямо търсене поради паниката от коронавируса

Снимка: БГНЕС
Водещият британски ритейлър Tesco отново ограничава продажбата на тоалетна хартия, тестени изделия, мокри кърпички и брашно. Сега потребителите могат да закупят не повече от три опаковки наведнъж. Така компанията гарантира, че стоките няма да свършат по рафтовете, предават медиите.

Първите такива ограничения баха през март.

Паниката сред жителите на Обединеното кралство започна миналата седмица, когато броят на случаите и смъртността от COVID-19 започна да нараства.

Тази седмица паниката се засили: в големите супермаркети вече не могат да се намерят тоалетна хартия, тестени изделия, зърнени и консервирани храни и полуфабрикати.
И въпреки че търговците на дребно твърдят, че в складовете има достатъчно запаси от храни и стоки от първа необходимост, британците още от сутринта започват да образуват опашки по магазините

Веригата супермаркети Sainsbury позволява покупката само на два продукта от един човек. Супермаркетите от икономична класа Aldi въведоха лимит до четири продукта за едно посещение в магазина. Възрастните хора са с приоритет в първия час на отварянето на магазините.

През миналата седмица Великобритания отчете рязък ръст на нови заболели от коронавирус. Втората вълна на Covid-19 беше обявена във Франция, Чехия, Австрия и Испания.
econ.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!