Във Великобритания одобриха нов медикамент за лечение на Ковид-19

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
519

Помага за премахването на симптомите на остра инфекция и намалява вероятността от хоспитализация

Агенцията по контрол на лекарствата и изделията с медицинско предназначение на Великобритания (MHRA) одобри първия препарат със съдържащи се в него моноклонални антитела за профилактика и лечение на Ковид-19. Съобщението по този въпрос бе публикувано днес на сайта на британското правителство.

Препаратът Ronapreve, разработка на американската биотехнологична компания Regeneron и на френската Roche, може да се прилага мускулно или венозно, като въздейства върху лигавицата, дихателната система и препятства достъпа на коронавируса до клетките на дихателните органи.

Клиничните изпитания са показали, че медикаментът помага за премахването на симптомите на остра инфекция и може да намали вероятността от хоспитализация вследствие на заразяване с коронавирус, предаде БГНЕС.
“Това е страхотна новина. Това означава, че Великобритания е одобрила първия терапевтичен препарат, разработен специално за лечение на Ковид-19”, заяви министърът на здравеопазването и социалните въпроси Саджид Давид.

Снимка: БГНЕС
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!