Във Великобритания обсмислят пълна забрана на тютюнопушенето

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
688

 

/КРОСС/ Великобритания предприема историческа промяна в законодателството си за продажба на цигари, която ще забрани на следващите поколения напълно да пушат.

Промяната наистина е радикална и се очаква да влезе в сила през следващата година, ако бъде подкрепена от мнозинството депутати в британския парламент. Премиерът Риши Сунак заяви, че ще разреши на народните представители от управляващата Консервативна партия да гласуват по съвест за законопроекта, който правителството ще внесе по въпроса, тъй като в него се предлагат наистина сериозни изменения, отнасящи се до милиони граждани и стотици фирми. Дори самото им обявяване през тази седмица предизвика спад в цените на акции на двамата най-големи доставчика на тютюневи изделия за британския пазар.

Причината е, че предлаганите промени имат за цел да премахнат почти напълно пушенето сред младите хора в Обединеното кралство до 2040 година.

В момента, за да си купиш цигари в английски магазин, трябва да си поне на 18 г. Намерението обаче е тази възраст да се увеличава с по още година на всеки 12 месеца и родените след януари 2009 година да не получат възможност да пазаруват легално тютюневи изделия през целия си живот.
cross.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!