Във Великобритания чакат отпадането на забраните за пътуване

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
683

Във Великобритания остават в сила очакванията, че пътуванията в чужбина ще бъдат подновени на 17 май, като се предполага, че в „зеления списък“ от тази дата ще попаднат около 30 дестинации, но България не е сред тях
Във Великобритания остават в сила очакванията, че пътуванията в чужбина ще бъдат подновени на 17 май, като се предполага, че в „зеления списък“ от тази дата ще попаднат около 30 дестинации, но България не е сред тях, съобщава БНР.

Списъкът, изготвен на “принципа на светофара”, ще стане известен през първата седмица на май. Съгласно „пътната карта“ на Борис Джонсън за излизане от локдауна всички ограничения трябва да отпаднат на 21 юни, като опитващите се да отидат на почивка в чужбина преди тази дата могат да бъдат глобени 5 000 паунда.

Правителството обаче изрази оптимизъм, че за някои държави забраната може да отпадне още на 17 май. След поредното разхлабване на мерките с отварянето на всички магазини, фризьорските салон, фитнес залите, пъбовете и ресторантите няма сведения за увеличаване на случаите на заразявания и премиерът не вижда основания да не бъде спазена „пътната карта“.

За 30-те страни, които ще попаднат в „зеления списък“ няма да се изисква от пристигащите от тях да се карантинират на Острова. В списъка се очаква да попаднат страни като Израел, Мароко, Португалия, Малдивите, редица страни от Карибския басейн и много от британските задморски територии.

За този списък обаче не се класират някои предпочитани от британците дестинации като Франция и Испания. В него не попада и България, която в момента е в „жълтия списък“ на изчакващите.

В същото време нови страни попадат в „червения списък“. От днес пристигащите от Индия британци и ирландци или имащи право на престой на Острова ще трябва да се самоизолират в одобрени от властите хотели.

На всички останали е забранено да пътуват от Индия. Това е във връзка с увеличаващите се случаи на заразени с индийския щам на коронавируса и тревожната ситуация в самата Индия.
econ.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!