В Лондон забраниха плюшени мечета и балони пред двореца

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
200

Скърбящите във Великобритания бяха призовани да не носят плюшени мечета или балони в знак на почит

Снимка: БГНЕС

Скърбящите във Великобритания бяха призовани да не оставят плюшени мечета, балони или запалени свещи сред оставените в знак на почит към кралицата цветя, предаде ДПА.

Кралската служба за парковете каза, че няма да се приемат подаръци или предмети и трябва да се носят единствено цветя. Хиляди скърбящи положиха цветя близо до Бъкингамския дворец и замъците Уиндзор и Балморал, откакто в четвъртък беше обявена кончината на кралицата, отбелязва ДПА. Сред оставените в знак на почит предмети са плюшени мечета, меки играчки във формата на кучета порода корги, балони и сандвичи с мармалад в препратка към скеч за платинения юбилей на кралицата с мечето Падингтън.

Кралската служба добави, че не е позволено в парковете да се палят свещи и, ако бъдат намерени, те ще бъдат изгасявани. Оставените в знак на почит цветя ще бъдат оставени на мястото, където са положени докато преминат всички церемониални дейности и се очаква те да бъдат премахнати от парковете от седем до 14 дни след датата на погребението на кралицата.

Междувременно скърбящите около лятната кралска резиденция в Шотландия се простиха с Елизабет Втора, след като нейният ковчег беше изнесен от Балморал и след шестчасово пътуване ще бъде изложен в катедралата “Сейнт Джайлс” в Единбург.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!