Ужас в САЩ! Масова стрелба, обсада и самоубийство

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
80

Масова стрелба в САЩ завърши с полицейска обсада и самоубийство.

Мъжът, убил десет души на парти за Лунната нова година в събота вечер в Калифорния се е самоубил, съобщиха местните власти. Това се е случило, докато полицията се е приближавала към микробус, с който той се опитвал да избяга.
Стрелецът е идентифициран като 72-годишния Хуу Цан Тран, предаде бТВ.

Престъплението беше извършено в град Монтерей парк, който се намира на около 16 км източно от центъра на Лос Анджелис. Той е с население от около 60 000 души, повечето от които са с азиатски произход. В събота там започна двудневен фестивал за посрещане на Лунната нова година.

Нападателят открил огън по събралите се да честват празника в бална зала. При стрелбата са загинали десет души, а други десет са ранени. Сред жертвите има петима мъже и пет жени.

Властите съобщиха, че същият извършител вероятно се опитал да атакува и втори парти център – в град Алхамбра, но не успял, защото присъстващите успели да му отнемат оръжието.

Той е открит в бял микробус в Торънс, друг град със значително население с азиатски произход, на близо 35 километра от второто местопрестъпление.

Тежко въоръжени служители на реда разбиха микробуса след час и половина обсада. Вътре намериха тялото на извършителя. Така завърши преследването, продължило повече от 12 часа.

Засега не се съобщава вероятният мотив за нападението.

standartnews.com

 

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!