Уважение или наглост? Камила се появи с любимата корона на кралица Елизабет и предизвика коментари

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
18

Снимка: Getty

Кралица Камила блестеше по време на появата си тази сряда! Заедно с крал Чарлз, тя присъства на прием и вечеря в тяхна чест по повод първата им официална визита в Лондон след коронацията на краля през май. Приемът се състоя в Mansion House.
76-годишната Камила изглеждаше наистина царствено и това не е никак случайно предвид тиарата, която бе избрала да носи. Кралицата консорт бе облякла черна бродирана рокля на Bruce Oldfield, а на главата си носеше знакова тиара – една от любимите корони на кралица Елизабет Втора.

Тиарата носи името “Queen Mary’s Girls of Great Britain and Ireland” и беше част от личната колекция на Елизабет Втора. На всички беше известно, че това беше любимата ѝ тиара.

Кралските експерти бяха изненадани от избора на Камила и споделиха, че никой не е очаквал тя да се появи именно с тази тиара и изобщо да реши да я носи. Още повече, че в последните няколко години носенето на тиари от дамите в кралското семейство са ограничени до минимум, за да накарат монархията да изглежда една идея по-близка до обикновените хора.

Тиарата е принадлежала първо на бабата на кралица Елизабет – кралица Мери и е оценена на почти 800 000 паунда.

Тиара се сватбен подарък за кралица Елизабет от баба ѝ, а по-късно се превръща в най-разпознаваемата и любима корона на монарха. Елизабет я носи многократно по време на своето управление и това е тиарата, с която ликът на Елизабет е отпечатан върху британските банкноти.
Мнозина коментираха, че е неуважително и дори нагло от страна на Камила да носи тази корона и то само година след смъртта на Елизабет Втора. Други коментираха, че Камила изглежда чудесно с тиарата, но е странно да я видим върху главата на друг човек.
edna.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!