Украйна и Близкият изток са сред вариантите за реванша между Усик и Джошуа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
32

Александър Усик и Антъни Джошуа ще избират домакин на реванша за световните титли по бокс в тежка категория между три опции – Великобритания, Украйна или Близкия изток. Украинският боксьор спечели поясите на WBA, WBO и IBF след победа по точки срещу Джошуа на стадиона на “Тотнъм” в Лондон. Промотърът на Усик Александър Красюк заяви, че домакинът на реванша трябва да бъде определен до края на годината. Вторият двубой вероятно ще се проведе през март или април.

“Планираме да се срещнем с промотъра на Джошуа Еди Хърн в следващите седмици и да започнем работа по реванша. Обмисляме три опции – Великобритания, Украйна и Близкия изток. Надявам се до края на 2021 г. да сме в позиция да вземем крайното решение”, заяви Красюк пред “Скай Спортс”.

В последните седмици Усик няколко пъти заяви, че иска мач с Тайсън Фюри за обединяване на всички титли. Попитан дали украинският боксьор съжалява, че не може да срещне Фюри веднага, Красюк отговори: “Не. Бяхме напълно наясно, че Джошуа има клауза за реванша, дали сме дума и сме подписали документ. Няма място за разочарование, тъй като нещата вървят по начина, по който сме ги планирали. Тайсън трябва да докаже позицията си, като победи задължителния си претендент, но това е негова работа. Ние се фокусираме върху реванша.”

Най-вероятно следващият мач на Фюри ще бъде срещу Дилиан Уайт, който е задължителен претендент за пояса на Световния боксов съвет (WBC).
dnevnik.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!