UCL: Загубата на обоняние – по-надежден индикатор за Covid-19 от кашлица или треска

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
96

/КРОСС/ Загубата на обоняние може да се смята за по-надежден индикатор за Covid-19 от кашлица или треска, съобщиха от University College London /Лондонския университетски колеж/, позовавайки се на проучване.

 

Проучване сред 590 души, които са загубили обоняние и вкусови качества, е показало, че при 80 процента от тях са открити антитела на коронавируса. А 40 на сто от хората с антитела са нямали никави други симптоми.

Уточнява се обаче, че проучването е правено сред хора само с леки симптоми. Сведенията, че загубата на обоняние и на вкус са признаци за Covid-19 се появиха още през април, а в средата на май те бяха официално добавени към симптомите.

Според разпоредбите всеки, който разбере, че е загубил обонянието и вкуса си или е усетил някаква промяна в тази област, трябва да се самоизолира и да си направи тест.

Професор Рейчъл Батърхам от Лондонския университетски колеж обаче каза, че кашлицата и треската продължават да са смятани за основни симптоми за вируса.

Междувременно Маргарет Фериър, която е депутат в британския парламент от Шотландската национална партия, бе отстранена от партийните редици след като бе установено, че е пропътувала 400 километра с обществен транспорт от Лондон до Глазгоу след като е дала положителна проба за Covid-19.
cross.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!