Убийство на полицай шокира Острова, 13-годишен също в ареста

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
316

Още 9 души за задържани по случая

 

Снимки: Sky News
Около 23:30 вечерта в четвъртък, полицаят Андрю Харпър се отзовава на сигнал за грабеж край пътя между Рединг и Нюбъри. На следващия ден пътната връзка е затворена, а негови колеги разследват убийството му.

Шест часа пътят остава затворен. Две големи тенти са опънати край него, полицаи, хеликоптери и кучета търсят доказателства, за да разгадаят какво се е случило на Харпър. По думите на свидетели, те дълго правели снимки, събирали неща от земята и оглеждали сиво BMW, изоставено на мястото на убийството.

Няколко часа по-късно десет души са задържани за убийството на Андрю Харпър. Най-малкият от тях е на 13 години. Всички арестувани са мъже. Най-възрастният е на 30 г.

Всички във Великобритания са шокирани от случилото се.

Премиерът Борис Джонсън изрази своите съболезнования към семейството, приятелите и колегите на Харпър.

„Това трябва да ни напомни, че полицаите из цялата страна излизат всеки ден и излагат живота си на риск за да сме в безопасност ние. Те имат абсолютната ми подкрепа“, каза той.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин също изрази своите съболезнования към семейството и колегите на Андрюс. Той повдигна и въпроса за растящата престъпност в страната: „Трябват ни повече полицаи, които да отговорят не само на безредиците в страната ни, но и на цялото това насилие свързано и проблема огнестрелните оръжия.“

Разследването на полицията продължава, тъй като все още не са ясни мотивите да убийството на техния колега. Те приканват всеки, който знае нещо, да им съдейства.

По публикацията работи: Нели Христова

DNES.BG

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!