Убиецът на котки Скарлет Блейк е призната за виновна в убийството на Хорхе Мартин Кареньо(видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
301

В Оксфорд, Скарлет Блейк, на 26 години, беше призната за виновна в убийството на Хорхе Мартин Кареньо, след като тялото му беше извадено от река Черуел през юли 2021 г. Случаят разкри мрачната обсесия на Блейк към смъртта и насилието, като преди това тя е излъчвала на живо убийството на котка в интернет.

Събитията се развиват, когато Блейк, търсейки жертва, се среща с 30-годишния Кареньо в центъра на Оксфорд. След кратко общуване, тя го отвежда към реката, където след серия от насилствени действия го тласка във водата, където той се удавя.

Прокурорите разкриха, че Блейк има дълбока “фиксация към насилието и смъртта”, като дори е намерила “сексуално удовлетворение от мисълта за насилие”. Тя, която е дошла във Великобритания от Китай на девет години и се е идентифицирала като трансджендър на дванадесет, е изразила пред съда, че това е довело до “голям емоционален разрив” в семейството ѝ.

Случаят предизвика широк отзвук, особено след като стана ясно, че Блейк е изпитвала удоволствие от разчленяването и унищожаването на котка, като дори е заснела този акт. Този момент беше свързан с референция към документалния филм на Netflix “Don’t F*** With Cats”, където подобно насилие ескалира до убийство на човек.

Разследващите и съдът се сблъскаха с изключително тревожни доказателства, като беше предложена подкрепа на съдебните заседатели поради тежестта на случая. Главният разследващ офицер подчерта бруталността и предумишлеността на деянията на Блейк, изразявайки съчувствие към семейството на жертвата и тяхното достойнство през целия процес.

Скарлет Блейк, която преди това е била известна като Алис Уанг, ще получи своята присъда в понеделник, като обществото и медиите внимателно следят случая заради неговата сложност и вълненията, които предизвика.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!