Цената на биткойна премина рекордните 60 хил. долара

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
74

Скокът е свързан с оптимизма, че най-големият дигитален токен ще стане широко приет

 

Тук можете да закупите биткойн:

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Цената на биткойна набира инерция отново, завръщайки се към рекордните си върхове на фона на оптимизма, че най-големият дигитален токен ще постигне по-широко приемане, съобщава Bloomberg.

Криптовалутата печели от оптимизма на финансовите пазари, след като американският президент Джо Байдън успя да узакони пакета от стимули за 1,9 трилиона долара.

“Устойчивостта на биткойна се доказва като легендарна”, заяви Антони Тренчев, управляващ партньор и съосновател на Nexo в Лондон. “Всяка корекция е възможност за рестартиране на движенията нагоре”, отбелязва той.

Цената на биткойн се повишава с около 1000% от миналата година на фона на сигналите за нарастващ институционален интерес, заедно с подкрепата от спекулативното търсене, пише Bloomberg TV Bulgaria.
Поддръжниците на валутата посочват, че тя е удачен избор за съхранение на стойност и я сравняват със златото, което е избор при хеджиране срещу инфлацията или отслабване на долара. Междувременно скептици отбелязват, че ралито създава огромен балон, подкрепен от стимулите, който ще се спука, подобно на ситуацията от 2017-2018 г.

Участници в индустрията и някои стратези посочват по-широкото възприемане на валутата като част от причините, поради които настоящият бичи цикъл е различен.

Примерите включват инвестицията на американския производител на електромобили Tesla в биткойн за 1,5 милиарда долара и подкрепата на главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск към токените в социалните медии.

Милиардерът инвеститор Майк Новограц, който управлява Galaxy Digital Holdings, смята, че биткойнът може да достигне цена от 100 хил. долара до края на годината.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Кирилова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!