Трупове и десетки ранени след вчерашния трус в Япония

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
384

Двама души загинаха и около 130 са ранени при вчерашното земетресение от 7.1 по скалата на Рихтер, което разтърси Япония, съобщава БиБиСи.

Островната страна все още се възстановява от разрушителното земетресение и последвалото го цунами, които удариха страната на 11 март.
Според данните загинали са 63-годишна жена в префектурата Ямагата и 79-годишен мъж в префектура Мияги. Агенцията за борба с бедствията съобщава за минимум 93 ранени.
Нанесени са материални щети на много сгради, избухнали са пожари на редица места и са регистрирани редица повреди на системата за подаване на газ за бита. Над 3.5 милиона домакинства са без електричество.
По-късно медиите съобщиха за теч на радиоактивна вода в АЕЦ в град Онагава, намиращ се североизточната част на Япония. Информацията бе потвърдена от обслужващата компания ТЕРСО. Компанията съобщи, че водата е изтекла от басейните за съхраняване на отработеното гориво от Първи и Втори реактор на централата. По-рано бе спряно електричеството в АЕЦ-а.
Местените власти съобщиха, че не са открити нови щети в бедстващата централа „Фукушима – 1″, която се намира на около 140 километра от епицентъра на земетресението.
Отменено бе и първоначалното предупреждение за опасност от цунами.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!