Тръс готова да намали данъците, за да преминат британците по-леко през кризата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
257

Източник: EPA/БГНЕС

Великобритания е фантастична страна, пълна с възможности за иновации, предприемчивост и бизнес. Но сега ние преживяваме трудни времена. Последствията от пандемията и войната на руския президент Владимир Путин бяха изключителен шок за нашата икономика и разкриха дългогодишни проблеми.

Това пише външният министър Лиз Тръс за Sunday Telegraph. Тя е считана за фаворит в гласуването на консерваторите за следващ лидер на партията и бъдещ премиер. Резултатите ще станат ясни в понеделник.

Нашата икономика не е толкова конкурентна, динамична и продуктивна, колкото би могла и трябва да бъде. Отнема твърде много време, за да се свършат нещата: често фирмите и семействата се чувстват така, сякаш газят през меласа. Данъчната ни тежест е твърде висока. Трябва да дадем приоритет на реформите, за да раздвижим икономиката и да привлечем бизнес инвестиции. Трябва да направим нещата по различен начин, за да върнем страната в правия път и да преминем през тези трудни времена, поради което аз се кандидатирах за следващия ни министър-председател, заявява Тръс.
Разбирам какво голямо предизвикателство е кризата с разходите за живот за всички. Това са трудни времена и предстоящите месеци ще бъдат тежки. Ето защо ще предприема решителни действия, за да гарантирам, че семействата и предприятията могат да преминат през тази и следващата зима.

Моят подход ще бъде двоен. Първият ще бъде предприемане на незабавни действия за справяне с разходите за живот на семействата и бизнеса. Вторият е предоставянето на по-широк план за растеж на нашата икономика, за да я направим по-устойчива и по-конкурентоспособна. От съществено значение е Великобритания да расте отново, уточнява тя.

Ако бъда избрана, планирам в рамките на първата седмица на новата си администрация да изложа нашите незабавни действия относно сметките за енергия и доставките на енергия. По-късно този месец ще последва по-широк пакет от действия за икономиката. Трябва да вземем трудните решения, за да сме сигурни, че няма да сме в това положение всяка есен и зима.

Тя осъзнава, че много от мерките за растеж, които предприемаме, няма да имат незабавно въздействие, но е жизненоважно да започнат да действат сега и да се изгради по-добра икономика за бъдещето.

Излизането на Кралството от Европейския съюз (ЕС), според нея, е шанс да направим нещата по различен начин. Това е шанс да направят страната си по-свободна, по-иновативна и по-динамична. Тя ще изпълня обещанието за Брекзит и нашия потенциал, като премахна обременяващия закон, вдъхновен от ЕС, от нашите законодателни книги до края на 2023 г. и следвам външна и търговска политика, която гледа към света.
Моят план за растеж е изграден върху консервативни идеи: намаляване на данъците, реформа в предлагането и дерегулация, включително работа с местните общности за създаване на зони с ниски данъци, богати на възможности за инвестиране и превръщане на Великобритания в дом на иновациите и стартиращите фирми, каза още Тръс.

Припомняме, че тези идеи на Тръс за справяне с кризата и растящите разходи вече бяха изложени от нея неведнъж. Те обаче се сблъскаха с критиките на основния ѝ съперник – бившия финансов министър Риши Сунак по време на предизборните им дебати.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!