Тръмп за Тереза Мей: Не ме послуша и създаде бъркотия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
72

Американският президент обяви, че САЩ повече няма да работи с британския посланик

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп отправи нападки към британския премиер Тереза Мей като нарече „бъркотия“ начина, по който тя решава Брекзит, и отбеляза, че повече няма да общува с британския посланик във Вашингтон, който смята неговата администрация за „уникално нефункционална“, цитира БНР.

След като изтече информация, че британският посланик в Съединените щати Ким Дарък е нарекъл администрацията на Тръмп „неспособна, некомпетентна и нестабилна“, американският президент премина в открита офанзива, като под прицела му е не само посланика, но и премиера Тереза Мей.

В поредица от послания в социалната мрежа „Туитър“ Доналд Тръмп писа: “Каква бъркотия създаде Тереза Мей и нейните представители. Казах й как да бъде решен Брекзит, но тя пое по друг път. Аз не познавам посланика, но той не е обичан в Съединените щати. Добрата новина е, че прекрасното Обединено кралство скоро ще има нов премиер“.

По-рано говорител на Тереза Мей бе заявил, че тя има пълно доверие в посланик Дарък, но не е съгласна с оценката му за Тръмп. Говорителят окачестви изтичането на информация, като „абсолютно неприемливо“. Води се разследване как паметните записки на посланика са станали достояние на медиите.
economic.bg