Тръмп за Тереза Мей: Не ме послуша и създаде бъркотия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
87

Американският президент обяви, че САЩ повече няма да работи с британския посланик

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп отправи нападки към британския премиер Тереза Мей като нарече “бъркотия” начина, по който тя решава Брекзит, и отбеляза, че повече няма да общува с британския посланик във Вашингтон, който смята неговата администрация за “уникално нефункционална”, цитира БНР.

След като изтече информация, че британският посланик в Съединените щати Ким Дарък е нарекъл администрацията на Тръмп „неспособна, некомпетентна и нестабилна“, американският президент премина в открита офанзива, като под прицела му е не само посланика, но и премиера Тереза Мей.

В поредица от послания в социалната мрежа „Туитър“ Доналд Тръмп писа: “Каква бъркотия създаде Тереза Мей и нейните представители. Казах й как да бъде решен Брекзит, но тя пое по друг път. Аз не познавам посланика, но той не е обичан в Съединените щати. Добрата новина е, че прекрасното Обединено кралство скоро ще има нов премиер“.

По-рано говорител на Тереза Мей бе заявил, че тя има пълно доверие в посланик Дарък, но не е съгласна с оценката му за Тръмп. Говорителят окачестви изтичането на информация, като „абсолютно неприемливо“. Води се разследване как паметните записки на посланика са станали достояние на медиите.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!