Трагедия в Прага: 15 жертви в масова стрелба (видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
145

Снимка: Twitter

Прага, Чехия – В трагичен инцидент, студент от Карловия университет в Прага откри огън в университетския кампус, убивайки 15 и ранявайки най-малко 24 души. Стрелецът, 24-годишен студент във Факултета по изкуства, беше намерен мъртъв в сградата на университета, съобщава Ройтерс.

Преди атаката, мъжът убил своя баща в техния дом в близкия град, на около 21 км от Прага. В социалната мрежа Twitter се появиха съобщения, приписвани на стрелеца, където той изразява отчаяние и желание да причини страдание. В едно от съобщенията той пише, че “всички го мразят”.

Кметът на Прага, Бохуслав Свобода, и чешкият президент, Петър Павел, изразиха своето шокиране от събитията и поднесоха съболезнования на семействата на жертвите. Чешкият министър заяви, че стрелбата не е свързана с тероризъм.

Сред свидетелите на атаката е и 18-годишният Джо Хайланд от Труро, Корнуол, който се намирал в близост до мястото на инцидента. Той разказва за моментите на страх и хаос, когато хората започнали да бягат, а полицията насочвала всички към безопасност.

Властите в Чехия продължават разследването на случая, като се опитват да установят мотивите зад този ужасяващ акт на насилие.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!