Трагедия в Газа: Израелски войници по погрешка убиват заложници, развяващи бял флаг

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
70

В петък, в района на Газа, три израелски жертви на заложничество бяха убити от войници на Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) в хода на трагичен инцидент. Според информация, предоставена от говорител на ЦАХАЛ на CNN, заложниците са били голи до кръста и са размахвали бяло знаме в момента на своето убийство.

Събитието, описано като сериозно нарушение на правилата за водене на бойни действия, се развива след като тримата мъже напускат сграда, намираща се на десетки метри от позицията на израелските войници. В резултат на възприемана заплаха, един от войниците открива огън, което води до смъртта на двама от заложниците на място, докато третият е ранен и се връща обратно в сградата.

Ситуацията се усложнява, когато войниците чуват викове за помощ на иврит, което кара командира на бригадата да издаде заповед за прекратяване на огъня. Въпреки това, последва още един изстрел, в резултат на което третият заложник почина от раните си.

Говорителят на ЦАХАЛ подчерта, че повече от един войник е участвал в стрелбата срещу заложниците, което е в явно противоречие с правилата на израелските въоръжени сили за водене на бой. Той добави, че районът, където се е случило убийството, е бил арена на ожесточени боеве, където терористи се движат облечени в цивилни дрехи, което затруднява разпознаването им.

Според говорителя, заложниците вероятно са успели да избягат от терористите или са били изоставени от похитителите си. Той също така спомена наличието на сграда с надпис SOS на стотици метри от мястото на инцидента, като в момента се извършва разследване за установяване на връзка между тази сграда и заложниците.

Инцидентът се разследва, като се търсят отговори за трагичната грешка, довела до смъртта на невинни заложници.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!