Това изказване на Бил Гейтс за ваксините не би ви оставило равнодушни

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
357

Милиардерът финансира проучвания в Южна Африка относно ефикасността на AstraZeneca, Johnson & Johnson и Novavax
Милиардерът Бил Гейтс предупреди, че може да е необходимо поставянето на три дози от ваксините срещу Ковид-19. Причината са новите варианти на вируса.

Бил Гейтс изрази опасение, че две дози от ваксините срещу Ковид-19 няма да са достатъчни, за да се спре разпространението на новите варианти на вируса, открити в Бразилия, Южна Африка и Великобритания.
“Сега дискусията е дали просто ни трябва много голям процент имунизирани с настоящата ваксина, или се нуждаем от трета доза от нея, или пък ни трябва модифицирана ваксина?”, коментира той.

Милиардерът посочи, че фармацевтичните компании вече са започнали да обсъждат създаването на нова ваксина, която е специално разработена за предпазване от новите варианти. Той добави, че финансира проучвания в Южна Африка, чиято цел е да се определи дали ваксините на три компании – AstraZeneca, Johnson & Johnson и Novavax, са ефективни срещу мутациите.

AstraZeneca по-специално се изправя пред предизвикателство в лицето на мутациите. Johnson & Johnson и Novavax са по-малко ефективни спрямо вариантите, но все пак достатъчно ефективни.
На 28 януари от Novavax обявиха, че препаратът им показва 90% защита срещу Ковид-19 в трета фаза от клиничните изпитания и близо 50% защита срещу южноафриканският вариант на вируса.

Ден по-късно от Johnson & Johnson обявиха, че ваксината им е 66% ефективна срещу оригинала на вируса и дава 57% защита срещу южноафриканската мутация, която е силно заразна. Според Гейтс дори и минималната защита срещу мутациите е добра новина. Той препоръча на здравните власти в Съединените щати да одобрят препаратите на двете компании за употреба.
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!