The Times: Пускат кучета да душат за депутати-наркомани в Камарата на общините

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
132

Камарата на общините на Великобритания планира да започне кампания за борба с наркотиците в британския парламент: за целта на територията на целия парламент може да бъдат пуснати кучета-търсачи, съобщава The Times.

Председателят на Камарата на общините Линдзи Хойл каза, че ще проведе разследване на наркоманията в Уестминстър. Той обеща да включи полицията, след като в парламента започнаха да се появяват все повече доказателства за употребата на кокаин и други незаконни вещества: следи от тях бяха открити на места, достъпни само за хора с депутатски пропуски.

На свой ред депутатът от консерваторите Чарлз Уокър, който оглавява административния комитет, каза, че Камарата на общините ще обсъди въпроса следващата седмица. Той припомни, че долната камара на британския парламент отдавна използва кучета-търсачи за търсене на експлозиви: сега може да се наложи да се разшири техният състав и да се намерят такива, които откриват наркотици.

Според британския вестник миналия месец служителите на Камарата на общините са получили известие, че между сградите на парламента може да се усети миризма на марихуана. По-рано стана известно, че през изминалата година на територията на парламента или в близост до него са арестувани двама наркодилъри, а 13 души са задържани за притежание на наркотици. Сега много източници съобщават за редовната употреба на кокаин от група депутати. Следи от наркотици клас А са открити при вечерна проверка в 11 от 12-те проверени тоалетни, включително
19min.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!