The Telegraph: Сериозни критики към новите парламентарни партньори на Консервативната партия във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
282

Лондон. Изборните резултати във Великобритания значат, че Тереза Мей трябва да търси подкрепа от 10 депутати на Демократичната юнионистка партия, съобщава The Telegraph.
Юнионистите от Северна Ирландия биват обвинявани, че подкрепят различни идеи като връщането на смъртното наказание и депортацията на католици.
По-рано тази година, бившият лорд-кмет на Белфаст Самюел Уилсън, който е от Демократичната юнионистка партия, сравни ирландските националисти от „Син Фейн“ с „Ислямска държава“. Освен това той е многократно обвиняван в нетолерантност спрямо католиците, мюсюлманите и други групи.
В събота той предупреди, че торите ще трябва да „платят цена“ за подкрепата, която ще получат от Демократическата юнионистка партия. Смята се, че част от исканията на крайно дясната партия от Северна Ирландия, ще включват край на разследванията на военни, полицаи и активисти, които са участвали в предишни кървави сблъсъци в Северна Ирландия.
Превод и редакция: Симеон Миланов
focus-nws.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!