The Independent: Зигмар Габриел намекна, че Европа може да предложи „мек Брекзит“ на Великобритания, позволяващ й да остане в Единния пазар

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
178

Снимка: АФП
Берлин. Германският министър на външните работи Зигмар Габриел даде сигнал, че Великобритания може да получи „мек Брекзит“, който да я остави в Единния пазар на ЕС, след като официално напусне Съюза, пише The Independent.
Германският външен министър направи тези коментари при началото на преговорите за излизане, стартирани от британския министър на въпросите, свързани с Брекзит, Дейвид Дейвис и главния преговарящ на ЕС Мишел Барние. Габриел посочи, че „има открита врата“ за Британците, ако размислят относно Брекзит.
По време на интервю пред местни медии министърът посочи, че „може би има шанс за постигане на т.нар. „мек Брекзит“. Той обаче добави, че оставането в Единния пазар ще изисква от Великобритания най-малко да приеме свободата за придвижване на работници от ЕС.
Габриел също така заяви, че би било най-добре, ако Великобритания изобщо не напуска ЕС и макар и да призна, че това „едва ли е възможно в момента“, той добави, че „ще бъде запазена отворена врата за британците“. Същевременно той разкритикува Британската консервативна партия, посочвайки, че тя „си е играла с емоциите на британските поданици, лъжейки ги за Европа и оставяйки ги в неяснота относно последствията от напускането“.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!