The Independent: Имигрантите трябва да бъдат карани да учат английски при пристигането им във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
346

 

 

Лондон. Новите имигранти към Великобритания трябва да бъдат карани да учат английски език в задължителни класове при пристигането им в страната, сочи доклад на парламентарна група за социална интеграция, предава вестник The Independent.
Депутати и други техни колеги от всички партии в британския парламент са съавтори на новия доклад, който също така правомощията по регулиране на имиграцията да бъдат предадени директно на регионите. Заключенията идват на фона на друг доклад от миналия месец, който предупреди, че докато Великобритания става все по-разнообразна, тя също става по-разделена. Същият доклад препоръча от мигрантите да се изисква да положат „клетва за интеграция“.
Парламентарната група за социална интеграция в новия доклад заключава, че говоренето на английски език е „ключът за пълноценно участие в обществото и икономиката ни“ и „предпоставка за смислено ангажиране с повечето британски граждани“.

Превод и редакция: Цветан Петров
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!