The Daily Telegraph: Найджъл Фараж обяве, че „няма да участва в изборите“ на 8 юни

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
138

Лондон. Найджъл Фараж няма да участва като кандидат в предсрочните парламентарни избори във Великобритания, които ще се проведат на 8 юни, пише The Daily Telegraph.
Бившият лидер на евроскептичната „Партия за независимостта на Обединеното кралство“ (ЮКИП) заяви за изданието, че „е решил да не участва на тези избори, а да се бори за Брекзит в Европа“.
Тези новини идват два дни след като наследилият го начело на ЮКИП Пол Нътъл заяви, че според него, Фараж „ще участва“.
Ако се беше кандидатирал, това щеше да е осмият опит на Найджъл Фараж да стане депутат в британския парламент. По-рано се смяташе, че той ще се кандидатира за депутат от Клактън, след като бившият [и единствен – б. пр.] депутат на партията Дъглас Карлайл заяви, че няма да участва в изборите.
Според бившия председател на евроскептичната партия, неговите шансове за влияние върху процеса на напускане на Европейския съюз от страна на Великобритания биха били по-добри в ролята му на евродепутат в Страсбург.
„Честно казано, между платформата, която имам в Страсбург и възможността да бъда „бекбенчър“ [редови депутат от последните редове в британския парламент – б. пр.] няма място за сравнение“, заяви Фараж.
„Преговорите по Брекзит ще се водят в Брюксел и Европейския парламент не само ще има голямо влияние върху тях, а в крайна сметка ще има и правото на вето върху каквато и да било сделка в края на двугодишния процес“, добави той.

Превод и редакция: Делян Николов
focus-news.net


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353