Тереза Мей: Работата в екип ме отличава от всички мъже на поста преди мен

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
64

Британският премиер отличи още разлики между двата пола на връх 100-годишнината от правото на жените да гласуват във Великобритания

Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей иска да работи в екип, който може да я отличи от всички мъже, заемали този пост преди нея, пише Ройтерс, цитирайки Мей по повод стогодишнината откакто жените във Великобритания получават право да гласуват.

Мей, втората жена на поста премиер във Великобритания, използва годишнината, за да призове за край на онлайн тормоза. В реч в северния английски град Манчестър Мей обяви правителствени мерки, целящи да гарантират, че социалните медии избягват обидно съдържание.
Но преди речта Мей обърна внимание на това как приема ролята си на министър-председател и на нарастващата критика от страна на нейните консерватори, че тя не е подходяща за тази работа.
„Моят подход е да се опитвам да работя в екип, за да се гарантира, че има различни мнения, които се чуват, но по начин, който постига добър резултат“, каза тя пред BBC радио.
На въпрос какво би казала на своите критици, някои от които я призоваха да се оттегли от поста, тя обясни, че „обръща много по-голямо внимание на това, което се прави, а не на това, което се казва, което според нея е друга разлика между мъжете и жените понякога“.
Все пак критиците ѝ твърдят, че предпазливият ѝ подход все повече я оставя заложник в дълбоките разделения между нейните министри, особено по отношение на Brexit. В понеделник ЕС заяви, че е време Великобритания да направи избор за бъдещите си отношения със съюза.
По статията работиха: Веселина Василева, редактор Виктория Тошкова
investor.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353