Тайгър Уудс записа най-слабия резултат в кариерата си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
781

Американският състезател Тайгър Уудс записа най-слабото представяне в кариерата си в PGA Tour.

На голф турнира “Бриджстоун инвитейшънъл” той остана 78-и от общо 80 участници.

В третия ден на надпреварата водачът в световната ранглиста направи 77 удара и завърши с цели 18 удара над пара. Крайният му резултат е 298 удара, което е с цели 30 повече от постижението на победителя Хънтър Меън.

Седемкратният победител в това състезание Уудс постави под въпрос първото си място в ранглистата. Той може да бъде изместен още следващата седмица от Фил Микелсън.

40-годишният Микелсън имаше възможност още сега да оглави ранглистата за първи път в кариерата си. За целта той трябваше да завърши сред първите четири, но остана едва 46-и. Втори завърши американецът Райън Палмър (270), а третото място си поделиха южноафриканецът Ретиф Гуусен и Бо ван Пелт от САЩ с по 271.

“Да играя така и да завърша на 18 удара над пара не е никак забавно. Не ме изненадват тези резултати. Това е една дълга година”, каза Уудс. Той прекъсна за кратко кариерата си покрай скандала с изневерите си.

“Чувствам се отлично, наистина е невероятно това, което ми се случва. Не мога да скрия, че бях нервен преди последния кръг, тъй като наистина исках да играя добре и да покажа на какво съм способен. Целта ми беше да не правя богита, за да не може по този начин конкурентите ми да се амбицират и да ме настигнат”, каза 28-годишният шампион Меън.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!