Сюела Брейвърман: Правителството трябва да намали имиграцията преди следващите избори на Острова

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
101

Снимка: iNews
Британският министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман ще заяви днес в реч, че правителството трябва да намали имиграцията преди следващите общи избори, защото Великобритания е станала твърде “зависима” от чуждестранна работна ръка.

Вестник “Таймс”, който твърди, че разполага с текст от речта на Брейвърман, твърди, че в не тя ще каже, че “няма основателна причина” британските работници да не могат да бъдат обучени да запълват недостига от шофьори на камиони и касапи, например. Тя ще предупреди, че Великобритания рискува “да забрави как да прави нещата за себе си”, а британците как да работят, ако нетната годишна миграция остане на стотици хиляди.

Брейвърман иска да отвърне на критиците си, като настоява, че “не е ксенофобско да се каже, че масовата и бърза миграция е неустойчива” поради натиска, който оказва върху предлагането на жилища, обществените услуги и отношенията между общностите.

Очаква се вътрешният министър да каже още, че трябва да се направи повече за подобряване на интеграцията, като мигрантите, на които е разрешено да се установят в Обединеното кралство, трябва да изиграят своята роля, като говорят английски и приемат британските ценности.

Сюела Брейвърман ще бъде водеща на Националната конференция за консерватизъм, която ще участва нова група в рамките на Консервативната партия, която застава твърдо зад бившия премиер Борис Джонсън. Конференцията е организирана от десен американски мозъчен тръст с цел обсъждане на бъдещето на партията на торите. Събитието ще бъде ново предизвикателство за лидерството на премиера Риши Сунак след катастрофалните резултата за партията на местните избори, коментира “Таймс”.

Моментът на коментарите на Брейвърман е внимателно подбран преди да излязат официалните данни с очакван рекорден връх на нетната миграция, защото според експерти на Центъра за политически изследвания тя със сигурност ще надхвърли 650 000 за изтеклата година./БНР
econ.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!