Световен шампион по бокс: Не искам да убивам, но не ми оставят избор!

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
176

Звездата се прибра по спешност у дома от Лондон, където трябваше да договори подробностите около реванша с Антъни Джошуа

Снимка: БГНЕС

Световният шампион по бокс във версиите WBA, IBF, WBO и IBO Олександър Усик е готов да се откаже от шампионските си пояси, ако се наложи да избира между тях и родината си Украйна.

Звездата се прибра по спешност у дома от Лондон, където трябваше да договори подробностите около реванша с Антъни Джошуа. Усик избра да се включи в армията, след като започна руската инвазия в Украйна.

“Щом искат да отнемат моя живот и този на близките ми, тогава ще трябва да се отбраняваме. Не искам да го правя. Не искам да стрелям, нито да убивам някого, но не ни оставят избор”, обяви Усик пред “Си Ен Ен”.
“Може да ви прозвучи сантиментално, но душата ми принадлежи на Бог, а тялото и честта ми принадлежат на родината и семейството. Не изпитвам страх, а само недоумение, че това се случва в XXI век”, каза 35-годишният украинец, който се укрива в мазе в Киев със семейството си.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!