Свалиха тялото на загиналия DJ Emotion от Стара планина

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
300

Той загина в местността “Паниците”

 

Снимка: БГНЕС
Тялото на починалият турист в Стара планина е свалено в местността “Паниците”, съобщиха от полицията.

Около 18.00 часа на 2 януари в РУ Карлово е получено съобщение за инцидент в планината. По информация от ръководителя на планинска спасителна служба Карлово двама мъже от Варна са предприели преход между върховете Жълтец и Костенурката в Централна стара планина. При инцидента единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката между двата върха, а смъртта му е констатирана от неговия приятел. Планираната вчера спасителна операция е била осуетена от лошите метеорологични условия.

Екип на планинска спасителна служба днес е направил втори опит за привеждане на спасителна операция. Към момента екип на РУ Карлово и медицинско лице извършват оглед на трупа на 45-годишния Тодор Желязков, чието тяло е свалено в местността “Паниците”, предава БТА.

Другият 34-годишен планинар е успял да се спаси, подслонявайки се в заслон “Ботев”.

От полицията предупреждават, че през този сезон на годината не е препоръчително преминаването по алпийската пътека по върха на планината, особено при недобре подготвени и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.

По публикацията работи: Нели Христова

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!