Строителната индустрия във Великобритания се нуждае от радикална промяна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
257

Британското правителство си е поставило за цел да строи по 300 хил. къщи на година до 2020 г.
Снимка: Ройтерс

Секторът на строителството не може да задоволи нуждите на Великобритания от жилища заради начина, по който функционира в момента, и може също така да не успее да задоволи нуждите от инфраструктура, която е от жизненоважно значение за новото жилищно строителство. Това става ясно от доклад на Комисията по наука и технологии към Камарата на лордовете, цитиран от онлайн изданието propertywire.com.

Според доклада иновациите трябва да бъдат приложени в процеса на планиране, проектиране, производство и сглобяване на сградните елементи наред с други неотложни решения, които правят индустрията по-ефективна, ограничават въздействието върху околната среда и намаляват търсенето на работна ръка.

Авторите на доклада посочват, че Великобритания вече изостава от други страни в строителната продукция и е изправна пред недостиг на работна ръка, така че правителството и индустрията трябва неотложно да намерят решения.
„Правителството трябва да гарантира, че младите хора, които навлизат на пазара на труда, имат дигитални умения, които са необходими за съвременните методи на строителство, включително модулното строителство“, се посочва в доклада.

Комисията отбелязва, че ако правителството иска да постигне целта си да строи по 300 хил. къщи на година до 2020 г., модулното строителство е единственият начин да изпълни целта си, а традиционните методи за строителство нямат капацитета да изграждат достатъчно къщи.

„Бизнес моделът на строителния сектор вече не е подходящ и не подкрепя неотложната нужда на Великобритания от нови домове и инфраструктура. Строителният сектор трябва да изгради повече доверие и да създаде партньорства, така че компаниите да могат да работят заедно за засилване на ролята на модулното строителство. Ролята на правителството и на по-широкия държавен сектор е от ключово значение за по-доброто използване на модулното строителство“, отбелязват авторите на доклада.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Магдалена Иванова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!