Facebook планира да увеличи двойно офисите си в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
56

Не е ясно колко работни места ще създаде компанията, но новината е добре дошла за Великобритания
Социалната мрежа Facebook обяви, че вероятно ще увеличи двойно присъствието си в Лондон, като ще придобие близо 56 хил. кв. метра офис пространство в две сгради на King’s Cross. То е достатъчно да побере 6000 работни позиции, предава Ройтерс.
Социалната мрежа не разкрива колко работни места ще създаде в британската столица, където се очаква да има 2300 служители до края на годината. Тя добави 800 работни позиции в Лондон през миналата година.
Стийв Хеч, управляващ директор на Facebook за Северна Европа, заяви, че звеното в британския град е разработило много от ключовите продукти, включително Workspace и приложения за очилата за виртуална реалност Oculus.

“Днешните новини отразяват нашия ангажимент към Великобритания и желанието ни да разрастваме бизнеса си и британската икономика”, посочва той в изявление.

Новините представляват вот на доверие за Великобритания в момент, в който тя се намира в несигурност заради очакваното излизане от Европейския съюз през следващата пролет.

Потенциалното неуспешно договаряне на добри условия за напускането на ЕС би могло да засегне икономическия растеж и работните места в страната.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!