Стрелба в Хакни: Жена загина, двама ранени

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
482

Полицията остана на мястото и в сряда

В Хакни, източен Лондон, една жена загина, а мъж и тийнейджър бяха ранени при стрелба. Инцидентът се случи във Вайн Клоуз, част от малък жилищен комплекс в тих район, около 18:30 GMT във вторник.

42-годишната жена е починала на място, докато 20-годишният мъж и 16-годишният тийнейджър са транспортирани в болница. Столичната полиция е започнала разследване за убийство, като все още няма арестувани.

Следствените органи работят за установяване на мотивите за стрелбата. Департаментът Вики Тунстол описа инцидента като “шокиращ” и призова свидетели да се обадят. Тя подчерта значението на разбирането на въздействието на този инцидент върху общността в Хакни и обеща да споделят повече информация по мере на развитието на разследването.

„Престъпленията с оръжие нямат място на улиците на Лондон, и ние ще направим всичко възможно, за да доведем отговорните за това отвратително престъпление пред съда“, заяви Тунстол.

Метрополитен полицейски служител съобщи, че в момента се извършва информиране на близките на жертвата. Състоянието на двамата ранени в болница все още се уточнява.

И тримата пострадали са с огнестрелни рани. На местопроизшествието е установен голям полицейски кордон, а бяла палатка е разположена до една от входните врати.

Екипи от криминалисти прекараха значително време в оглед на автомобил, спрял във входа на затвора. Петима полицаи останаха на кордона през цялата нощ и до сутринта, за да осигурят сигурността на местопроизшествието.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!