🔥Страшен екшън в Германия, как е замесена 🇧🇬 България

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
269

🚓🔗 Германската полиция е разбила мрежа за трафик на хора, обвинена в контрабанда на стотици хора при “нечовешки” условия. Шестима заподозрени са арестувани при обиски в 🇩🇪 Германия, 🇷🇴 Румъния и 🇧🇬 България.

🚨👥 Смята се, че заподозрените са прекарали повече от 560 души в 🇩🇪 Германия и повече от 300 мигранти в 🇷🇴 Румъния, съобщи федералната полиция, предава АФП, цитирана от БГНЕС.

🔍🌍 Разследването на групата стартира, след като бяха събрани сведения от турски и сирийски граждани в граничните райони на 🇦🇹 Австрия, 🇨🇿 Чешката република и 🇵🇱 Полша.

🛣️🚶‍♂️ Смята се, че мигрантите са били докарани в Германия по т.нар. балкански маршрут.

💔🚛 Твърди се, че мигрантите са били принудени да останат скрити сред товара в камиони “при нечовешки условия в продължение на няколко дни”, след като са били докарани от Тимишоара в Румъния.

👮‍♂️🔍 Четирима от заподозрените са били арестувани в Румъния от властите, които са претърсвали имоти, използвани за настаняване на мигрантите.

🔒🇩🇪 Един заподозрян е бил задържан в Германия, а друг – в България.

🔍💼 По време на обиските следователите заявиха, че са осигурили доказателства, включително три “ценни автомобила”, няколко мобилни телефона и пари в брой.

👮‍♀️💪 В операцията са участвали близо 200 полицаи, от които 130 само в Германия.

📈🆘 След огромен наплив през 2015-2016 г., през последната година в Германия се наблюдава ново увеличение на броя на търсещите убежище.

🗓️🔒 Миналия месец правителството на канцлера Олаф Шолц се споразумя за по-строги мерки, включително нови партньорства със страните на произход на новопристигналите, за да ги приема обратно. 🤝🌍

(Източник: standartnews.com)

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!