Стачки в Ryanair ще засегнат хиляди пътници в разгара на летния сезон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
172

Служителите на бюджетната авиолиния се подготвят за мащабен протест в разгара на лятото, ако компанията не отговори на исканията им

Има опасност голяма част от полетите на бюджетната авиокомпания Ryanair да бъдат спрени, след като авиолинията не стигна до споразумение със своите служители, съобщава Bloomberg.

Ирландската авиокомпания не е успяла да се договори със служителите си и да удовлетвори исканията им за повишаване на заплатите. Британската асоциация на въздушните пилоти твърди, че в преговорите със служителите Ryanair все едно не участва, тъй като все още няма официално становище или отговор за предприемане на действия.

Въпреки нежеланието на пилотите, има голяма вероятност част от полетите на една от най-големите авиокомпании в Европа да бъдат отменени. Все още няма коментар по темата от страна на Ryanair, които са пред сериозни икономически затруднения, след като доставката на спрените Boeing 737 MAX се бави.

Предстоят протести и в Португалия, след като стана ясно, че базата във Фару ще бъде закрита през 2020 година. 120-те служители, които ще останат без работа, планират стачни дейности от 21 август.

Подобно закриване на бази, като тази във Фару, са част от новите мерки, които предприема компанията в следствие на финансовите затруднения. Припомняме, че ирландската авиокомпания за бюджетни полети беше разтърсена от протести и през 2017 година, заради нейни служители в Ирландия. Тогава бяха отменени част от полетите до различни градове в Европа, имаше редица недоволни клиенти, което нанесе сериозни финансови загуби за авиокомпанията.

Друга авиокомпания, British Airways, отчете ръст в печалбите си за последното тримесечие, а това се отрази положително на служителите ѝ, които получиха увеличение на заплатите с 11,5%.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!