Среднощна агресия в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
828

Безредиците в Лондон тази нощ се разгоряха с нова сила. След вълненията в Тотнъм в северната част на британската столица, сблъсъци имаше и на юг в Брикстън, съобщава БиБиСи.

Един магазин за обувки и разположени в близост до него други магазини са разбити и ограбени.
Според данните на полицията подбудители на безпорядъците са група младежи.
Междувременно в различни райони на британската столица са извършени нападения над полицейски служители. В един от случаите група от около 200 младежи, участващи в грабежите, нападнала правоохранителните органи на една от улиците в Брикстън.
Сблъсъци имаше и в квартал Енфийлд, в северната част на Лондон, в съседство с Тотнъм, където в събота срещу неделя избухнаха безредици, вече признати за едни от най-жестоките в Лондон за последните години.
Вчера полицията разположи подкрепления по лондонските улици, за да предотврати повторение на съботното насилие в Тотнъм. Размириците обаче избухнаха в Енфийлд, на 8 километра северно от там.
Привечер няколко десетки младежи се събрали на станция Сейнт Ендрюс Роуд и тръгнали по улиците, като разбивали с камъни витрините на магазините, грабели наред.
Атакували и патрулна кола, разбивайки стъклото й. Няколко души са арестувани.
Безредиците в Лондон бяха отговор на действията на полицията, която застреляла в четвъртък в Тотнъм 29-годишния Марк Дъган, баща на четири деца. Полицаите се опитали да го арестуват, но той избягал и при завързалата се престрелка бил застрелян.
Скотланд ярд съобщи, че се прави проверка по случая.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!