Спиране на строителството на достъпни жилища в Лондон, алармират от G15

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
167

Строителството на достъпни жилища в Лондон спира, предупредиха жилищните асоциации пред правителството. Броят на изгражданите достъпни домове е намалял с три четвърти през последните 12 месеца. G15, представляваща най-големите жилищни асоциации в столицата, отправи писмо до жилищния секретар Майкъл Гоув, заявявайки, че неговите политики не са достатъчни за увеличаване на предлагането и призовава за инвестиции от милиарди паунда в програмата за строителство на достъпни жилища.

Gove обяви предложения за улесняване на разрешенията за строеж на празни площи в градовете. Въпреки това, преглед на плана на Лондон, иницииран от правителството, критикува настоящите рамки и предлага промени, които могат да увеличат предлагането с 4,000 жилища годишно. Кметът на Лондон, Садик Хан, отхвърли прегледа като “трик”.

Членовете на G15, които управляват над 770,000 домове и са отговорни за строителството на около 15% от всички нови достъпни жилища в страната, предупредиха за финансов “праг” в развитието поради нарастващите цени на строителните материали и допълнителните разходи за поддръжка на съществуващите жилища след пожара в Гренфел Тауър.

Писмото призовава правителството да инвестира 15 милиарда паунда годишно, за да се построят 90,000 жилища на социални наеми годишно, включително 30,000 в Лондон.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!