Собственикът на “Глобул” отчете загуба от 61 млн. евро

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
947

Собственикът на "Глобул" - гръцката телекомуникационна компания OTE,

е отчел огромна загуба за второто тримесечие на годината, предаде агенция “Ройтерс”. Причината е данък, който правителството на страната наложи за овладяване на дълговата криза и спад в употребата на мобилни услуги по време на рецесия.

Компанията регистрира загуба от 61 млн. евро при печалба от 6.4 млн. евро за същия период на миналата година.

ОТЕ е платила данък в размер на 96 млн. евро, наложен на печелившите компании от задлъжнялото правителство на Гърция. Дружеството е най-големият мобилен оператор в региона, а Deutsche Telekom притежава 30% от капитала му.

Приходите на компанията са се понижили с 8.3% на годишна база до 1.36 млрд. евро. Причината е спад в употребата на мобилни услуги в южната ни съседка.

“Не очакваме подобрение на ситуацията в краткосрочен план, но правим всичко по силите си, за да запазим потенциала на ОТЕ за растеж и печалба в бъдеще”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Панагис Вурлумис.

Печалбата на ОТЕ от основна дейност преди данъци, лихви, обезценки и амортизация (EBITDA) се е понижила с 13% на годишна база до 459 млн. евро.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!