Мощите, открити край Созопол, бяха положени в църква

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
994

Министрите на финансите и за българите в чужбина Симеон Дянков и Божидар Димитров участваха

в опелото и пренасянето на мощите, открити на остров край Созопол, за които беше съобщено, че са на свети Йоан Кръстител.

С шествие, предвождано от сливенския митрополит Йоаникий, двамата министри изпратиха мощите  до църквата “Свети Георги” в града, където те ще бъдат изложени за поклонение. За целта премиерът Бойко Борисов подари сребърна мощехранилница.

На шествието присъстваха кметът на Царево Петко Арнаудов, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, депутати и други. На площада пред църквата се събраха  стотици хора.

Мощите ще останат в църквата “Св. Георги”, докато приключи ремонтът на църквата “Св. Св. Кирил и Методий”, за който вчера правителството отпусна още 420 хил. лв. Кметът на Созопол Панайот Рейзи се надява ремонтът да приключи до 7 януари догодина. Реликварият, в който бяха открити мощите на Св. Йоан Кръстител, беше намерен на 28 юли при разкопките на остров Св. Иван.

В Созопол двамата министри бяха изпратени от премиера Борисов да огледат могила и да преценят колко финансиране ще е необходимо, за да се направят разкопки там.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!