Снимка на Медведев пред “Тайната вечеря” разгневи италианската опозиция

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
2607

Италианският премиер Силвио Берлускони си навлече гнева на опозицията, защото е позволил на руския президент Дмитрий Медведев

да се снима пред иначе забранената за фотографиране картина на Леонардо да Винчи” “Тайната вечеря”, съобщи “Дейли мейл”.

По време на посещението на Медведев в Милано на 23 юли Берлускони го завел в манастира “Санта Мария деле Грацие, който е една от най-големите забележителности в града. Там Медведев пожелал да се снима пред прочутата творба на Леонардо да Винчи.

“Картината е нарисувана с темперна боя, изключително неустойчива е и се нуждае от постоянна поддръжка”, обяснява управителят на музея професор Улберико Санта Мария. Той отрича да е давал разрешение за снимане.

Случката даде пореден повод на опозицията да нападне Берлускони. “Как така на всички е забранено да снимат “Тайната вечеря”, а на определени хора това е разрешено?” попита депутатът Давиде Коритаре.

От своя страна Алберто Артиоли, управител на произведенията на изкуството в италианския град, заяви, че е дал разрешение за три снимки на фона на прословутата картина, и не вижда проблем в това. Той каза, че “снимките са били направени отдалече и е било снимано само няколко минути”, което няма да доведе до никакви поражения върху картината.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!