Служителите от лондонското метро започнаха серия от стачки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
593

Служителите от лондонското метро обявиха 24-часова стачка вчера от 19 ч. местно против съкращаването на 800 работни места в отдела за продажба на билети, съобщи БТА, като се позова на световните агенции.

Операторът на метрото Лондонски транспорт обаче отрече, че ще има принудителни съкращения.
Акцията вече започна вчера в 19 часа, след като не излязоха на работа около 200 служители на компанията Алстом метро, които обслужват две от линиите на метрото в британската столица, посочи ИТАР-ТАСС.
Те настояват за по-високо заплащане на труда си. Работата по двете линии не е преустановена и ще се осъществява в обичайния режим до днес на обяд. Над 3,5 млн. души ползват всеки ден метрото в Лондон. Кметът на града Борис Джонсън заяви, че синдикатите възнамеряват да създадат неудобства на лондончани без основателни причини.
Протестът ще бъде последван от други спирания на работа също за 24 часа на 3 октомври, 2 ноември и 28 ноември, съобщи Франс прес.
Според Търговско-промишлената камара в Лондон всеки ден на затваряне на метрото струва 48 млн. лири (58 млн. евро) за икономиката на британската столица.

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!