Следващият iPhone ще има лазер за разпознаване на жестове и лица

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
212

Според анализаторска компания, през септември Apple ще представи три модела смартфони
Следващият модел iPhone на Apple ще разпознава лица и жестове, се твърди в документ на изследователската компания Cowen and Company, пише “Бинзнесинсайдър”.
Новият модел, който вероятно ще нови името iPhone 8, се очаква да бъде представен през септември т.г.
“Сред функциите на бъдещи ясмартфон се очаква да е форма на лицево разпознаване и разпознаване на жестове, поддържано от лазерен сензор близо до предната камера, както и безжично зарядно”, казва анализаторът от Cowen and Company Тимъти Аркури.
През 2013 г. Apple купи Primesense, компания за инфрачервени сензори, а нова подобна функция е крайно необходима на Apple, за да може да предложи добавена реалност в бъдещите поколения iPhone, коментира той.
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук говори публично за интереса на компанията към добавената реалност на няколко пъти през изминалата година. Планира се технология за добавена реалност да бъде интегрирана в камерата на бъдещия iPhone и едно от първите неща, които тя ще предложи, най-вероятно ще е разпознаването.
Според очакванията на Аркури, през септември компанията ще представи три модела с доста нови функции. Освен стандартните два модела с 4.7- и 5.5-инчов дисплей, компанията ще предложи и трети с 5.8-инча OLED дисплей, при който функцията Touch ID ще е под стъклото и в активната част на дисплея.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!