СЛЕД ПОБЕДАТА НАД МАРОКО: Масови безредици във Франция, 13-годишно момче загина (видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
133

Фенове на Мароко хвърляха запалителни бомби по полицията

Масови безредици избухнаха в редица френски градове след загубата на Мароко на полуфинала на Световното първенство по футбол.

След като Франция победи с 2:0, социалните мрежи се изпълниха с кадри, на които се вижда как фенове на Мароко хвърлят запалителни бомби по полицията. Десетки автомобили са били подпалени. Властите съобщиха, че в цялата страна близо 10 хиляди служители на реда са били в готовност да се борят с безредиците. Въпреки това, местните медии съобщиха късно снощи, че ситуацията в Монпелие и Ница е излязла извън контрол. При сблъсъците е загинало 13-годишно момче.

 

 

 

Веднага след последния съдийски сигнал започнаха безредици и в Брюксел. Там се наложи полицията да използва водни оръдия, за да усмири запалянковците.

„Резултатът изобщо не е срамен, защото все пак е срещу отбора на Франция – един страхотен отбор, който официално все още е световен шампион. Мароко направи и невъзможното, за да успее. Всички играха на високо ниво и промениха историята на футбола”, смята привърженичката на Мароко Одри Денис.
Според Сумия, която подкрепя френския отбор, “петлите” заслужават постигнатото, но мароканците са били наистина силни.
nova.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!