Sky News: Няма „объркано мислене“ относно Брекзит, заяви Тереза Мей, чл. 50 от Лисабонския договор ще бъде задействан до края на март тази година

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
229

Лондон. Министър-председателят на Великобритания, Тереза Мей заяви, че няма объркано мислене по отношение на напускането на Европейския съюз от страната ѝ (Брекзит) в своето първо интервю за 2017 г. пред британската телевизия Sky News.
Мей добави, че ще определи плановете си за Брекзит през следващите седмици.
По думите ѝ Обединеното кралство има нужда да постави под въпрос какво е правилното отношение с ЕС.
„Амбицирана съм за това, което можем да получим за Обединеното кралство от гледна точка на отношенията ни с Европейския съюз, тъй като аз също смятам, че това ще е добре за Европейския съюз“, заяви британският премиер и добави: „Нашето мислене изобщо не е объркано“.
„Да, ние печелехме време, аз казах, че не трябва да задействаме Чл. 50 (от Лисабонския договор – б.пр.) веднага, някои казаха, че трябва“, коментира още Тереза Мей.
Мей добави, че когато е гласувано напускането на ЕС от страна на Великобритания, не са били правени планове за това, затова е било важно за правителството на страната първо да разгледа сложността на проблемите.
Не на последно място министър-председателят потвърди, че чл. 50 от Лисабонския договор, началото на официалния процес по напускане на ЕС, ще бъде задействан до края на месец март тази година.

Превод и редакция: Цветан Петров
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!