24-часова стачка блокира част от метрото в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1033

Утре сутрин се очаква транспортен хаос в британската столица
Хиляди работници на лондонското метро обявиха стачка неделя в 18 часа местно време, след като техните синдикати отхвърлиха в последната минута ново предложение и излязоха на 24-часова стачка.
Няма да работят само част от станциите и пътуващите ще бъдат информирани за алтернативни маршрути на пътуването. Служителите ще стачкуват до 6 часа сутринта в понеделник, когато се очаква да настъпи транспортен хаос в британската столица. Служителите на метрото протестират срещу затварянето на гишетата за продажби на билети, което ще доведе до съкращаване на работни места. Промените бяха инициирани от тогавашния кмет на града Борис Джонсън.
Още по времето на бившия кмет бяха съкратени 800 работни места в метрото и закрити много каси за продажба на билети, но профсъюзите сега са категорични, че тази практика не може повече да продължава.
От Транспорт за Лондон съобщават, че почти всички станции от Зона 1 ще бъдат затворени по време на стачката. Все още няма официална информация колко станции ще се включат и от колко часа. Според британски медии по време на стачката няма да работят Paddington, Victoria, King’s Cross, Waterloo, Euston, Bank and London Bridge. За пътуващите ще бъдат осигурени допълнителни автобуси и засилени услуги в речния транспорт.
Сегашният лондонски кмет Садик Хан нарече стачката ненужна и призова профсъюзите да я отменят. Няколко часа преди стачката Хан призова за „отчаяни“ преговори за отменяне на митинга на служителите на метрото часове преди началото, разговорите обаче завършиха без споразумение. Стачката от работниците съвпада с планираните стачки тази седмица в Южна Железопътна мрежа.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!