Скандал в Лондон! Опозицията: Борис Джонсън смята всички за глупаци

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
326

 

Предизвикателно видео, предоставено на Ай Ти Ви Нюз, постави кабинета на Борис Джонсън в меко казано неудобна ситуация.

На запис, направен на 22 декември миналата година, бивша говорителка на британския премиер се шегува за провеждането на коледно парти на “Даунинг стрийт” 10, в момент когато в страната е в сила пълно затваряне.

На пресконференция Алегра Стратън признава пред свои колеги, че е имало почерпка със сирене и вино, без социална дистанция, но все пак твърди, че това е било бизнес среща.

Според източници на Би Би Си партито се е състояло на 18 декември миналата година и на него са присъствали “няколко десетки” хора. Само два дни по-рано Лондон бе поставен в най-високата трета степен на местни карантини, което означава, че е забранено общуването на закрито с хора от друго домакинство. Джонсън настоява, че ковид-правилата са били съблюдавани през цялото време на “Даунинг стрийт” 10.

Опозицията определи видеото като обида към всички британци, които миналата година не са имали възможност да бъдат със своите близки по празниците. Лидерът на лейбъристката партия Киър Стармър заяви, че “правителството е нарушило закона, имало е парти и сега се смее”. Стармър обвини Джонсън, че смята обществото за глупаци и че незабавно трябва да каже истината и да се извини.

Лидерът на парламентарната група на Шотландската национална партия Иън Блекфорд каза, че Джонсън трябва да напусне поста си незабавно, ако е истина, че е имало коледно парти на “Даунинг стрийт” без социална дистанция.
standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!