Скандал! Британският съд 4 пъти е връщал делото за Мегън заради липса на българска позиция

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
624

Защо властите у нас не са реагирали и не са защитили правата на един гръжданин, попита Калина Крумова

Нека българските власти се обединят и да дадат становище на случая с малката Мегън във Великобритания. Това призова от ефира на радио „Фокус“ Калина Крумова от женската организация на „България без цензура“ „Евромайки. според нея делото е било отлагано от британския съд 4 пъти, за да могат да се чуе позиция на българските институции и това не се е случило. В крайна сметка съдът е реагирал на един спорен доклад на служител от британските социални служби. И така дето вчера беше дадено за осиновяване от английско семейство, при все, че е имало възможност това да сторят бабата и дядото, които са българи, все още работещи и разполагащи с прилични доходи, но никой от наша страна не се е намесил.

Малката Мегън беше отнета от родителите си, защото според социалните служби на Острова майка й не може да се грижи добре за нея. Тя е с двойно гражданство. Баща й е британец, а майка й – българка.Според Крумова ако до този момент институциите, депутатите, представителите ни в Европейския парламент не са били запознати със случая, то на 25 март в София ще бъде адвокатът майката и повече никой няма да има оправдание. Тя каза, че държавата ни не е направила нужното да защити правото на един гражданин. Нека българските власти да се обединят и да дадат официално становище и да се поиска преразглеждане на делото, това е единственият шанс това дете да бъде с близките си.

Крумова изрази недоумение защо българските евродепутати не са се запознали със случая и защо не са поискали от британските си колеги информация. „Говоря като майка, политик и гражданин – след като имаме, депутати и представители в ЕП, наблягам евродепутати, защото има норми и диалог и трябва да се наложи този диалог, така че хората да виждат и да знаят какво се прави“, коментира Крумова.

Тя добави още, че скоро президентът Росен Плевнелиев ще е във Великобритания и би трябвало да се е запознал с казуса, ако не по друг начин, то поне защото „Евромайките“ са протестирали пред неговия прозорец, и би трябвало той да повдигне по време на срещите си и този въпрос. „Животът няма цена и е абсурдно дори пред кралицата това да не е споменато. Ако той не го направи, българската общност ще го пита защо няма становище, защо няма становище на институциите“, каза Крумова. Тя призова както хората се обединиха около българските медици в Либия, така да се излезе и сега, за да се защитят правата на едно българско дете.

Източник: bezpartien.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!