Силвано Пранди взе Йорданов и Самунев в разширения състав за световното по волейбол

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
4622

Селекционерът на волейболния национален отбор на България Силвано Пранди включи

Боян Йорданов и Стоян Самунев в списъка за предстоящото световно първенство в Италия. Въпреки че двамата състезатели попаднаха в разширения състав, те не се подготвят с отбора във Варна.

Диагоналът Йорданов и центърът Самунев ще бъдат повикани само при нужда. Сред официално представените имена пред международната федерация са още разпределителят Иван Станев и посрещачът Николай Пенчев. Очаква се младият волейболист на “Пирин” да се присъедини към подготовката на съотборниците си днес.

Още седмица българските волейболисти ще тренират във Варна. На 19 август те ще изиграят първия си двубой на турнира в полския град Бидгошч.

След това националите ще отпътуват за Италия, където ще се подготвят от 23 до 29 август. За това време са предвидени две приятелски срещи със “скуадра адзура”. Заключителната част от подготовката ще се проведе във Франция, където от 17 до 19 септември волейболистите ще участват в турнир с “петлите”, САЩ и Аржентина.

Световното първенство започва на 24 септември, а националният отбор на България е в група Е заедно с Китай, Франция и Чехия. Двубоите ще се играят в Торино, а напред продължават първите три тима.

Разширеният състав на България за световното по волейбол в Италия
Разпределители: Андрей Жеков, Георги Братоев, Иван Станев
Посрещачи: Матей Казийски, Тодор Алексиев, Методи Ананиев, Валентин Братоев, Николай Пенчев
Централен блокировач: Николай Николов, Христо Цветанов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Стоян Самунев
Диагонали: Владимир Николов, Цветан Соколов, Боян Йорданов
Либеро: Теодор Салпаров, Владислав Иванов

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!