Силни ветрове заплашват Великобритания преди Коледа: Метеорологичната служба издава сериозно предупреждение

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
131

Великобритания се сблъска с метеорологично предизвикателство тази седмица, като Метеорологичната служба издаде строго предупреждение за силни ветрове, които могат да достигнат до 80 мили в час в някои части на страната. Това предупреждение идва в момент, когато милиони хора се подготвят за пътувания по време на коледните празници.

Въпреки че страната се радва на необичайно меко време с максимални температури от 13°C (55°F) днес, Шотландия вече претърпя значителни валежи с общо 162,2 мм (6,4 инча) за последните 48 часа. Тези условия се очаква да се усложнят от силни ветрове, които могат да затруднят пътуванията на множество хора.

Синоптиците предупреждават, че поривите на вятъра могат да доведат до отмяна на железопътни, въздушни и фериботни превози, както и до затваряне на пътища и мостове. Съществува и риск от прекъсване на електрозахранването и потенциална опасност за живота от летящи отломки.

Очаква се ветровете да засегнат голяма част от Обединеното кралство, като в някои райони, особено в населени места с открити брегове и високи места, поривите могат да достигнат до 80 мили в час. Въпреки че точните райони и времето на пиковите пориви все още не са уточнени, се предупреждава, че тежките метеорологични условия могат да продължат и в петък.

Това предупреждение идва в контекста на необичайно топлото време за сезона, с температури, които са с около 6°C над средния максимум за този период от годината в Обединеното кралство. Въпреки слънчевото време, 58 сигнала за наводнения и 12 предупреждения остават активни за Англия, а Шотландия вече изпита силни дъждове през уикенда.

Метеорологичната служба призовава гражданите да бъдат внимателни и да следят за актуализации на предупрежденията, особено ако планират пътувания по време на коледните празници.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!