Силата на обвинението срещу Алексей Петров нараствала

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
459

"Много са нещата, които се изприказваха във връзка с евентуални заплахи, и че “Октопод"-ът вече се е разпаднал, и е станал друг вид морско животно, но това, което мога да ви кажа е, че силата на обвинението и доказателствата са нараснали в тези месеци на разследване".

Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов пред bTV.
По думите му фактът, че в края на месеца ще бъде внесено обвинение по част от това, което е извършено от Алексей Петров и групата около него, дава достатъчно основание да се смята, че нещата се движат в правилната посока.

Израстването на Петров не става без подкрепата на държавата и на съответни лица и институции.

Това заяви министърът, попитан дали бившият агент е имал достъп до секретна информация, издадена от самата ДАНС по времето, когато е започнал престъпната си дейност.

Ще се отнася до здравословното състояние на Алексей Петров, Цветан Цветанов заяви: „Жив е, добре е, не е паднал, не е бит”.

Вътрешният министър коментира и развитието на разследването по „Килърите“.

От думите му стана ясно, че към момента не се работи по версията те да са извършили убийството на Боби Цанков. Цветанов увери, че разследването по „Килърите“ върви изключително добре и скоро ще станат ясни имената на другите убити, поръчители и участници в престъпната група.

“Направил съм остра забележка на пресцентъра”, каза Цветанов относно материала, който беше разпространен от МВР със задържането на брата на зам. окръжния прокурор на Перник.

Той определи обвинението, че служители на ГДБОП са откраднали пари от апартамента на арестувания, като несъстоятелно.

Министър Цветанов поздрави всички ученици, първолаци, учители и родители с първия учебен ден.

Той препоръча на родителите да обръщат повече внимание на проблемите на децата, защото това е гаранция за техния бъдещ успех.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!