Ще провали ли карантината Коледата на Кралица Eлизабет II?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
67

 

Снимка: The Royal Family

Новите мерки срещу коронавируса, които ще бъдат въведени през следващата седмица, вероятно ще попречат на Кралското семейство да организира и проведе традиционните си Коледни тържества, пише британският вестник Daily Mail. “Правилото на шестимата”, което влиза в сила от утре в Обединеното Кралство (тоест на едно място да се събират не повече от шестима души, което важи за събиране на открито и закрито) може сериозно да попречи на грандиозните партита в имението “Сандрингам”.

Кралицата, принц Чарлз и възрастните кралски особи едва ли ще ходят до църквата публично на Коледа, но ще се насладят на семеен обяд в “Сандрингам” или ще вземат участие в тържествена вечеря по повод Бъдни вечер.

Вчера, когато премиерът Борис Джонсън обяви новите правила, не пожела да даде дума, че до Коледа те ще бъдат отменени. Кралските особи се ползват и с особени мерки за опазване от коронавируса, които вчера Джонсън обяви – например, ако член на семейството иска да се срещне с Принц Филип или Кралицата, задължително трябва да се е самоизолирал 2 седмици преди това. Обичаят на кралицата да приема около 30 души от роднините си за обяд в имението в Норфолк преди обръщението ѝ към народа, както и традиционното отваряне на подаръци заедно в навечерието на Коледа също са застрашени.
© Actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!